RIVSTART FÖR LÄXHJÄLPEN LUND !

Nu startar vi Läxhjälpen Lund

Lagom till höstterminen öppnade vi Läxhjälp här i Lund. Vår fjärde verksamhetsort efter Växjö, Kalmar och Jönköping. Läxhjälpen Lund har fått en flygande start, kanske delvis beroende på den politiska debatten om läxhjälp ska vara berättigat till RUT-avdrag. Vår åsikt …..
Läs mer…

NY ALARMERANDE RAPPORT OM DEN SVENSKA SKOLAN

Idag presenterades en ny, uppföljande rapport till PISA-undersökningen i december som jämförde skolresultaten i olika länder. Tyvärr var även denna rapport negativ i svenskt hänseende och den kommenteras av OECD:s chef för utbildningsfrågor, Andreas Schleichter med orden: “Dagens 15-åringar med …..
Läs mer…

VÅRT JULKLAPPSTIPS.

ActionAid arbetar för att barn som lever i fattigdom ska få en ordentlig utbildning – även de barn som tvingas arbeta för att hjälpa till att försörja sina familjer. ActionAid ser till att de arbetande barnen har tillgång till flexibel …..
Läs mer…

SJUNKANDE SKOLRESULTAT I SVERIGE.

Den nya PISA-rapporten som publicerades den 3:e december visar att svenska elevers skolresultat sjunker vid en internationell jämförelse. Orsakerna är flera men en är att lärarna får allt mindre tid att ge eleverna individuell hjälp. Något vi märkt länge i …..
Läs mer…

”OM LÄXHJÄLPEN KALMAR I ÖSTRAN”

Bara någon vecka efter det att Läxhjälpen Kalmar öppnat uppmärksammade Östran vårt erbjudande om Läxhjälp även i Kalmar. Detta resulterade i en stor och trevlig artikel i form av ett “hemma hos” reportage med en av våra lärare och hennes …..
Läs mer…